2010-05-30-blagoslov kapele na groblju

Blagoslov grobne kapele
Svetkovina Presvetog Trojstva 30. svibnja 2010.

Braćo i sestre. Potaknuti kršćanskom ljubavlju okupili smo se da sudjelujemo u blagoslovu ove grobne kapele gdje će počivati tjelesa naše braće, gdje ćemo slaviti Kristovu muku i smrt i njegovo slavno uskrsnuće dok ne svane slavni dan Gospodinov.

Upravljamo svoje oči prema nebesima i promatramo Krista koji je za nas trpio i uskrsnuo. On nam nalaže da ga budni čekamo, On neka nas nakon uskrsnuća dobrostivo primi.

Ovo je grobnica za svećenike; ovo je mjesto molitve za sve naše pokojnike, napose za one koji nisu sahranjeni na ovom groblju. Ovo je mjesto molitve za preminule svećenike, one koji su djelovali u ovoj župi, ali i za sve bez obzira da li ih poznajemo. Ovo je mjesto molitve za poginule branitelje naše domovine.

Gospodine, sveti Oče, koji si htio da križ tvoga Sina bude izvorom sviju blagoslova i uzrokom sviju milosti, budi dobrostivo uz nas koji podigosmo ovu kapelu kao znak svoje vjere. Tvoji vjernici na zemlji sačinjavaju Crkvu na putu dok ih kao vječne stanovnike na primiš u nebo. Pogledaj vjernike koji su se pobožno okupili na groblju.

Daj da nas mjesto pripravljeno za pokapanje tjelesa opominje na budući život u Kristu, a On neka jednom preobrazi ovo naše bijedno tijelo i suobliči ga svome slavnom tijelu.

Bože svekolike utjehe! Odredio si da se smrtna tjelesa oblikovana iz zemlje vrate u zemlju. Htio si da tvoj jedinorođeni Sin bude sahranjen u novome grobu te iz njega ustane kao pobjednik smrti i tako nama pruži jamstvo budućeg uskrsnuća.

Molimo Te, Gospodine, da ova kapela bude mjesto pokoja i nade. Duše živih neka ovdje krijepi vječna nada; neka Ti odavde uzdižu ugodne molitve na pomoć onima koji usnuše u Kristu te bez kraja hvale tvoje milosrđe. Po Kristu Gospodinu našemu.